SHËNDETËSIA

Mikrobiologu rus zbulon/ Shkencëtarët në Vuhan bëjnë gjëra të çmendura në laboratorin e tyre

Profesori i njohur botëror, Peter Chumakov, sipas “Daily Mail”, tha se qëllimi i laboratoreve ne Vuhan ishte të studionin patogjenitetin e virusit dhe jo “me qëllimin e keq” për të krijuar një vrasës të bërë nga njeriu.

Profesori Chumakov, studiuesi kryesor në Institutin Engelhardt të Biologjisë Molekulare në Moskë, tha: “Në Kinë, shkencëtarët në Laboratorin Wuhan janë përfshirë në mënyrë aktive në zhvillimin e varianteve të ndryshme të koronavirusit për më shumë se dhjetë vjet. Për më tepër, ata e bënë këtë, gjoja jo me qëllimin për të krijuar variante patogjene, por për të studiuar patogjenitetin e tyre. Ata bënë gjëra absolutisht të çmendura, për mendimin tim”.

“Për shembull, insertet në gjenom, i cili i dha virusit aftësinë për të infektuar qelizat njerëzore. Tani e gjithë kjo është analizuar. Fotografia e krijimit të mundshëm të koronavirusit aktual po shfaqet ngadalë. Ekzistojnë disa futje, domethënë zëvendësime të sekuencës natyrore të gjenomit, që i dha atij veti të veçanta”, shtoi ai.

Ai tha se shkencëtarët kinezë krijuan ‘variante të virusit pa qëllim dashakeq’ ndoshta duke synuar një vaksinë për HIV.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.