SPORT

Mike Tyson fiton miliona dollarë duke rritur dhe shitur marijuanë në Kaliforni

Ish boksieri legjendar Mike Tyson ka rritur dhe shitur marihuanë në Kaliforni për disa vite (një shtet ku konsumi i saj është i ligjshëm), dhe ai mbledh një shumë të madhe parash nga kanabisi në baza ditore.

Biznesi filloi në 2018 kur ai ndërtoi një Tyson Ranch të dedikuar 16 hektarë për kultivimin e marijuanës mjekësore dhe siç raportoi Cheat Sheet, çeliku i njohur Mike fiton më shumë se 500,000 dollarë (rreth 411,000 dollarë) në muaj.

Sidoqoftë, Tyson ka edhe shpenzime duke marrë parasysh që pranon të pijë marihuanë çdo ditë. Në një deklaratë të dhënë në vitin 2019, ish-boksieri pranoi se së bashku me partneren e tij Eben Britton, ai alokon rreth 40,000 dollarë (rreth 35,800 euro) në muaj për konsum të marihuanës.

Kështu Mike u shqua në rolin e një biznesmeni të suksesshëm me kanabis, edhe pse në vitin 2003 ai deklaroi falimentimin pavarësisht nga fakti se ai fitoi një marramendëse 584 milion dollarë gjatë karrierës së tij në boks.
Sot, ish-boksieri është i kënaqur me punën e tij dhe e tregon atë në çdo rast, dhe përveç kësaj, Tyson kohët e fundit pranoi se kishte pirë duhan para një lufte të tij kundër Roy Jones në fund të vitit të kaluar.