Kombëtare

Meta në konferencë të jashtëzakonshme: Kushtetuta vijë e kuqe

Presidenti i Republikës, Ilir Meta në një konferencë të jashtëzakonshme tha se Kushtetuta është vija e kuqe.

Meta: Kushtetuta është ligji suprem, është trupi që mishëron parimet themelore sipas të cilës qeveriset një vend.

Si një tempull i shenjtë që i shërben shtetit të së drejtës. Sa më serioz dhe i qëndrueshëm sistemi demokratik i një vendi aq më i rrallë është ndryshimi i kushtetutës.

Kushtetuta rrjedh nga dakordësia e një populli.

Kushtetuta vijë e kuqe për sa kohë fuqia e saj buron prej popullit.