SRB-BIH

META: Nakon 25. aprila ja odlazim kući, a vi na psihijatriju!

Predsjednik Albanije Ilir Meta putem objave na društvenoj mreži Facebook odgovorio je premijeru Ediju Rami u vezi s događajem u Kavaji. Premijer i lider Socijalističke partije optužili su Meta nešto ranije za napetost i destabilizaciju predizborne kampanje.

Sa pozicije predsjednika Meta krivi premijera za ranjavanje sekretara DP-a u Kavaji. Između ostalog, šef države optužuje Ramu za pokroviteljstvo i curenje ličnih podataka građana.

Što se tiče parlamentarnih izbora, predsjednik Meta je rekao da će nakon 25. aprila on ići kući, dok za premijera kaže da će ići na psihijatriju.

“Povežite se da dobijete prijatelje socijaliste prije sudbine kombija u Beratu. Zašto je Meta rekao trojici “renesansnih” bandita da uđu u izborni ured PD-a i pucaju u demokratskog sekretara? S kime su ovo četvero na ovoj slici?

S Meta-om ili s reimenovanim gradonačelnikom Kavaje i njegovim izbornim stožerom? Zašto je Meta javno naredio Damjaniju da ponovi “zemljotres” Dibre u Valoni? Zašto je Meta imenovao vojsku patronažnih radnika koji će nadgledati i ucjenjivati ​​900 hiljada građana okruga Tirana? Ko je razbio sporazum od 5. juna iz užasa slobodnih izbora?

Stari, Albanci vrlo dobro znaju gde planirate da podelite Albance u Albaniji i regionu. Odgovor ćete primiti mirno i odlučno 25. aprila od svih patriotskih i evropskih Albanaca. I na prvom mjestu od socijalista, da ste uništili svaku pozitivnu i ljudsku vrijednost.

Ja ću otići kući a ti ćeš kod psihijatra! Albanija Albancima! Albanija u Evropskoj uniji! “Nakon 25. aprila ovaj put se ne zaustavlja ni sekunde”, piše predsjednik Ilir Meta na Facebooku.