Kombëtare

Meta: Bajrami na fton të mendojmë për interesin kombëtar

Presidenti shqiptar, Ilir Meta, uroi të gjithë besimtarët myslimanë me rastin e Kurban Bajramit duke thënë se kjo festë vërteton harmoninë e bashkëjetesën fetare mes shqiptarëve, duke uruar për më shumë tolerancë.

“Në këtë ditë të shenjtë, feste e bashkimi, kur ne ndajmë begatinë tonë me njerëzit në nevojë dhe solidarizohemi me ta, ju uroj nga zemra sa më shumë mirësi, mirëkuptim e dashuri në familjet tuaja dhe mes njëri-tjetrit! Kjo festë që vërteton harmoninë e bashkëjetesën tonë fetare, uroj të na nxitë për më shumë tolerancë, dialog gjithëpërfshirës dhe bashkëpunim, në mënyrë që të gjithë së bashku të ndërtojmë një të ardhme më të mirë e të begatë për brezat e rinj dhe një Shqipëri si gjithë Evropa”, tha ai.

Meta shtoi se kjo festë fton të ngrihemi mbi interesat personale, për të menduar më shumë për interesin e përbashkët kombëtar, për të shëruar njëherë e përgjithmonë plagët e thella të shoqërisë, varfërinë, korrupsionin, polarizimin e tejskajshëm, arrogancën dhe padrejtësinë, për t’u përkujdesur e shtuar vëmendjen për fëmijët jetimë, të moshuarit, të vetmuarit dhe për të gjithë ata që luftojnë me vështirësi dhe me sëmundje.

“Të bashkuar rreth vlerave më të mira njerëzore, hyjnore e kombëtare, rreth familjes e kombit ne do t’ia dalim, pavarësisht kostove e sfidave që kërkohen”, deklaroi ai.

Miliarderi amerikan Jeffrey Epstein është gjetur i vdekur në qelinë e burgut të Manhatanit.

Epstein vdiq menjëherë pasi u gjet pa ndjenja herët të shtunën në Qendrën Korrektuese Metropolitane në New York City, i konsideruar si një nga më të sigurtët në vend.

Muajin e kaluar, menjëherë pasi iu mohua lirimi me kusht, Epstein u gjet në qelinë e tij me lëndime në qafë dhe u dërgua në spital, në atë që zyrtarët e burgut kishin hetuar si një përpjekje e mundshme vetëvrasjeje.

Ka raporte kontradiktore nëse Epstein ishte vendosur në vëzhgim vetëvrasës pas këtij incidenti.

“Si në tokë ai nuk është nën një mbrojtje të veçantë? What’sfarë po ndodh vërtet këtu? Unë mendoj se kjo është një pyetje të cilës duhet t’i marrim një përgjigje të plotë,” tha zoti de Blasio.