SHËNDETËSIA

Mësoni se cilat janë mënyrat për t’u mbrojtur nga çdo virus?

Ekspertët e sëmundjes infektive thonë se nuk duhet të shpenzoni qindra dollarë për të mbrojtur nga Coronavirusi ose viruse të tjera.

Këto hile të lehta, të rekomanduara nga mjekët, ulin rrezikun për 64 përqind!

Megjithëse ne jemi duke u përballur me COVID-19 tani për muaj të tërë, është akoma e lehtë të gjesh veten duke menduar mënyra të shtrenjta për të qëndruar i mbrojtur nga Coronavirusi, transmeton Telegrafi.

Më poshtë gjeni disa mënyra të thjeshta për të rregulluar rutinën tuaj për të mos kapur ndonjë virus.

Pastroni si mjek

Larja e duarve për të paktën 20 sekonda është e zgjuar, por si ju i lani është po aq e rëndësishme, thekson Dr. Koralnik. Metoda që ai përdor: i lagni duart, shtoni sapun, fërkoni pëllëmbët së bashku, pastaj fërkoni pjesën e prapme të secilës dorë, duke mbyllur gishtat. Fërkoni çdo gisht me pëllëmbën e duarve. “Nëse keni një unazë martese, sigurohuni që të lani edhe nën të,” shton Dr. Koralnik. Shpëlajeni dhe thajeni me një pallomë letre.

Pastroni telefonin tuaj

Telefoni juaj ka të ngjarë të jetë një nga gjërat më të ndyra që posedoni, sipas mikrobiologëve në Universitetin e Arizonës. Por mund të jetë e vështirë për tu pastruar pasi prodhuesit rekomandojnë të mos përdorni dezinfektues ose alkool, të cilat mund të dëmtojnë pjesët mbrojtëse në ekran. Rekomandimi i Dr. Koralnik: Merrni një mbrojtës të ekranit (lloji që ju do të aplikonit për ta ruajtur nga gërvishtjet) dhe fshijeni atë që me alkoolit izopropil 70 përqindësh që përdorni rregullisht. “Unë e bëj këtë gjatë gjithë kohës,” thotë ai. “Telefoni është një pjesë e pajisjeve që unë përdor brenda dhe jashtë shtëpisë.”

Rritni konsumin e vitaminës D

Ndërsa mund të shihni video në YouTube që tregojnë se sa i mirë është përdorimi i vitaminës C në mega-doza, “nuk ka asnjë provë që marrja e një shtese të vitaminës C, madje edhe në doza të larta, mund të mbrojë kundër infeksionit,” thotë Tod Cooperman, MD, redaktor-inxhinier i onsumerLab.com , një vlerësues kryesor i pavarur i shtesave dietike.

Në vend të kësaj, ai sugjeron të merrni 800mg të vitaminës D-3 çdo ditë. Studiuesit e Universitetit Boston zbuluan se marrja e vitaminës D zvogëlon rrezikun e kapjes së defekteve të frymëmarrjes si Coronavirus i ri deri në 64 përqind. Shënim: Vizitoni mjekun tuaj përpara se të filloni një shtesë të re.

Shfaq më shumë
//oackoubs.com/4/3473483