Kuriozitet

Mësoni çfarë domethënie kanë tri ngjyra në pastën e dhëmbëve dhe përse janë të rëndësishme

Secila nga tri ngjyrat ka ndikimin e vet shëndetësor të rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit të dhëmbëve.

Përbërësit e pastës së dhëmbëve shpesh janë subjekt debati, transmeton lajmi.net.

Është me rëndësi të lani dhëmbët dy herë në ditë. Sido që të jetë, do jetë me rëndësi edhe mënyra e larjes së dhëmbëve.

Secili nga ato ngjyra në pastë dhëmbësh ka përbërës të ndryshëm, si edhe ndikim të ndryshëm.

Ja se çfarë do të thonë ata:

 Fluoridi (pjesa e bardhë) përmban substancën me ndihmën e së cilës zbardhet smalti.

 Xheli i kaltër (apo i gjelbër) lufton mikrobet, freskon gojën dhe mbron brendinë e gojës nga bakteret.

 Xheli i kuq është shtuar më vonë dhe përmban disa nga elementet kyç për shëndetin e mishit të dhëmbëve.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483