Show Biz

Meghan Markle dhe Prince Harry humbasin fondet dhe titujt mbretërorë

Meghan Markle dhe Princi Harry do të humbasin titujt e tyre të HRH pasi vendosën të heqin dorë nga nga detyrat mbretërore për të vazhduar një jetë të pavarur financiarisht, ka njoftuar Buckingham Palace.

Kjo do të thotë që Duka dhe Dukesha e Sussex nuk mund të përfaqësojnë më zyrtarisht Mbretërinë. Mbretëresha tha në një deklaratë: Pas shumë muaj bisedash dhe diskutimesh më të fundit, unë jam i kënaqur që së bashku kemi gjetur një mënyrë konstruktive dhe mbështetëse për nipin tim dhe familjen e tij.

“Harry, Meghan dhe Archie do të jenë gjithmonë anëtarët shumë të dashur të familjes time.”Unë i njoh sfidat që ata kanë përjetuar si rezultat i një kontrolli intensiv gjatë dy viteve të fundit dhe mbështesin dëshirën e tyre për një jetë më të pavarur.”Dua t’i falënderoj për punën e tyre të përkushtuar dhe jam veçanërisht krenar për atë se si Meghan është përshatur kaq shumë.

Buckingham Palace tha në një deklaratë: Duka dhe Dukesha e Sussex janë mirënjohës për Madhërinë e saj dhe Familjen Mbretërore për mbështetjen e tyre të vazhdueshme në vendimin për të filluar një kapitull tjetër të jetës së tyre.

Image

Siç u ra dakord në këtë marrëveshje të re, atyre u kërkohet të tërhiqen nga detyrat Mbretërore, përfshirë emërimet zyrtare ushtarake. Ata nuk do të marrin më fonde publike për detyrat mbretërore.

Me bekimin e Mbretëreshës, Sussexes do të vazhdojnë të mbajnë patronazhet dhe shoqatat e tyre private.

Ndërsa ata nuk mund të përfaqësojnë më zyrtarisht Mbretëreshën, Sussexes kanë bërë të qartë se gjithçka që ata bëjnë do të vazhdojnë të mbështesin vlerat e Madhërisë së saj.

Sussexes nuk do të përdorë titujt e tyre të HRH pasi ato nuk janë më anëtare të punës të Familjes Mbretërore.

Duka dhe Dukesha e Sussex kanë ndarë dëshirën e tyre për të shlyer shpenzimet e Grantit Sovran për rinovimin e Frogmore Cottage, i cili do të mbetet shtëpia e tyre e familjes në Mbretërinë e Bashkuar.

Buckingham Palace nuk komenton detajet e marrëveshjeve të sigurisë. Ka procese të pavarura të krijuara mirë për të përcaktuar nevojën për siguri të financuar nga publiku.

Ky model i ri do të hyjë në fuqi në pranverën e vitit 2020.kp