Srpski

MEDIJI: PREKUNITO BROJANJE GLASOVA IZ SRBIJE ZBOG ALERGIJE

U Centru za verifikaciju glasova prekinut je proces brojanja glasova koji su pristigli iz Srbije, a postupak je prekinut zbog “mirisa” koverti, prenosi portal Kallxo.

Kako navodi ovaj portal, neki od verifikatora su prilikom brojanja dobili alergijsku reakciju na rukama i licu.

Proces je prekinut i ne zna se kada će se nastaviti.

Ipak, prema najnovijim informacijama Gazete Express, preko 26 osoba koje prebrojavaju glasove su „otrovane“, prenosi KoSSev.

„Imamo oko 26 službenika koji su otrovani i imaju alergijske reakcije na rukama i licu. Alergijska reakcija se pojavila nakon što smo dobili jutros koverte. Imamo 5 kutija“, rekao je za Gazetu Express Besnik Bužala iz Centra za usluge glasača.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža istakao je za RTK2 da su u policiji dobili informacije o ovom slučaju ali da ne mogu da daju više informacije već da se za njih obratimo CIK-u i Kliničko bolničkom centru Kosova.

Veselinović: U toku manipulacija sa brojanjem

Član Centralne izborne komisije iz Srpske liste Stevan Veselinović rekao je za RTK2 da je u toku manipulacija sa glasovima pristiglim iz Srbije.

,,U Centralnoj izbornoj komisiji je u organizaciji Sekretarijata CIK-a i Kosovske policije trenutna manipulacija glasova putem pošte koji su došli iz Srbije. Naime, meni kao članu CIK-a i posmatračima Srpske liste je onemogućeno da budemo pored koverti koje su pristigli iz Srbije i da budemo u procesu prebrojavanja. Više niko ne može da nas ubedi da je prisutna manipulacija i da su ti glasovi kompromitovani. Zaista ne mogu da razumem ovo što se dešava”, naveo je Veselinović.

Inače u petak su dopremljeni glasovi iz Srbije a ima ih oko 3.700.