Kosova

Mburret Ministri Zemaj: Kapacitetet tona po rriten

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka treguar se janë duke u rritur kapacitetet në luftën kundër COVID-19.

Ai ka njoftuar se janë shtuar 20 inspektorë sanitarë, ndërsa po ashtu ka njoftuar se në ditët në vijim pritet të fillojnë punën edhe 100 mjekë, 62 infermierë, 8 laborantë dhe gjashtë punonjës të stafit teknik.

Postimi i plotë i ministrit të Shëndetësisë në Facebook: 

Kapacitetet tona po rriten.
Edhe 20 inspektorë sanitar iu shtuan luftës kundër Covid-19.
Këta do të jenë të angazhuar në tërë Kosovën.
Do të mbikëqyrën nga inspektorati përkatës që funksionon në Ministrinë e Shëndetësisë.
Në vijim do të fillojnë punën edhe 100 mjekë, 62 infermierë, 8 laborantë, 6 punonjës staf teknik dhe mbështetës.
Kjo po bëhet në kuadër të rritjes së kapaciteteve të luftës kundër pandemisë Covid-19.
Inspektorët e rinj do të kryejnë inspektime sanitare, kontrolle për sigurinë dhe cilësinë e ushqimit, higjienës së ushqimit, përpunimit, tregtimit, paketimit, ripaketimit, deponimit, transportimit të ushqimit.
Do të zbatojnë legjislacionin për Parandalimin dhe luftimin e Sëmundjeve ngjitëse.
Do të inspektojnë institucionet publike dhe private, produktet ushqimore dhe jo ushqimore; shtesat dhe aditivët në ushqim; higjienën në institucione publike dhe private; ujin për pije, pijet freskuese dhe joalkoolike; subjektet afariste të cilat merren me ushqim, përfshirë edhe zbatimin e parimeve të sistemit HACCP për kontrollin e ushqimit; objektet hoteliere.
Do të japin pëlqime sanitare për kushtet sanitaro – teknike dhe higjienike në procesin e dhënies së lejeve ndërtimore për objektet.

Ju lutemi respektoni masat mbrojtëse!
Vendosni maskat!
Ruajeni distancën!
Mbajeni higjienën personale e kolektive!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.