Bota

Mbretëria e Bashkuar kreu mbi 100,000 teste për Covid-19 brenda një dite

Mbretëria e Bashkuar ka kryer më shumë se 122,000 teste për koronavirus më 30 prill, duke tejkaluar synimet e qeverisë, ka thënë Ministri britanik për Shëndetësi, Matt Hancock.

Ai ka thënë se objektivi prej 100,000 testeve brenda ditës ka qenë “synim ambicioz”, mirëpo testimi ka qenë i domosdoshëm “për ta kthyer Britaninë sërish në këmbë”.

Të dhënat përfshijnë edhe kryerjen e testeve që janë dërguar nëpër shtëpi, por të cilat mund të mos jenë kryer ende.

Deri më tani në territorin britanik janë regjistruar 27,510 të vdekur si pasojë e koronavirusit.

Ministri britanik nga radhët e opozitës, Jonathan Ashworth, ka sugjeruar se qeveria është mashtruar me këto shifra pasi ka numëruar testet e dërguara nëpër shtëpi dhe jo ato që janë kryer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.