Kombëtare

Mbi 280 milionë euro të ndara deri më tani për Shqipërinë në Bruksel

Ka nisur seanca e dytë e Konferencës së Donatorëve në Bruksel për t’i ardhur në ndihmë Shqipërisë sa i takon procesit të rindërtimit, si pasojë e tërmetit shkatërrimtar të vitit të shkuar, më 26 nëntor, raporton Tch.

Më poshtë do të gjeni listën e shteteve ndihmuese shoqëruar me shumën monetare përkatëse.

 • Holanda– 3 milionë euro grante
 • Danimarka– 2.7 milionë euro
 • Polonia– 2.7 milionë euro
 • Greqia– 2.5 milionë euro dhe ndërtim i 200 banesave
 • Gjermania– 11 milionë euro
 • Suedia– 5.6 milionë euro
 • Bosnja dhe Hercegovina– 100 mijë marka
 • Britania e Madhe– 1 milion funte
 • Kroacia– 1 milion euro
 • Kosova– 200 mijë euro në formën e granteve
 • Italia– 65 milionë euro
 • Sllovakia– 250 mijë euro
 • Austria– 1 milion euro
 • Franca– 60 milionë euro hua
 • Sllovenia– 300 mijë euro
 • Çekia– 9.5 milionë korona çeke
 • Maqedonia e Veriut– 97 mijë euro
 • Finlanda– 300 mijë euro
 • Luksemburgu– 150 mijë euro
 • Spanja– 25 mijë euro
 • Bullgaria– 100 mijë euro
 • Hungaria– 250 mijë euro
 • Irlanda– 300 mijë euro
 • Mali i Zi– 500 mijë euro
 • Serbia– 2 milionë euro grante
 • Zvicra– 9 milionë euro grante
 • Katari– 5 milionë dollarë
 • Ndërkohë që BE ka ndarë 100 milionë euro dhe KE, 15 milionë euro.