Kombëtare

Matoshi: Po investojmë edhe 750 mijë euro në ujësjellës për 28 fshatra të Gjakovës

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, sot ka pritur në takim, kryeshefin e KRU “Gjakova”, Ismet Ahmeti, me të cilin kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi për vazhdimin e punimeve për ndërtimin e ujësjellësit për 28 fshatra të Komunës së Gjakovës.

“Këtë projektjetik për qytetarët e Gjakovës si Ministri e Mjedisit jemi duke e financuar që nga viti i kaluar me 200 mije euro, kurse këtë vit po e përkrahim me  750,000.00 € tjera”, deklaroi ministri Matoshi.

Ministri Matoshi me tej u shpreh i lumtur  që sipas tij brenda këtij mandati po arrijnë që të sigurojnë të drejtën elementare për qytetarët e vendit për të pasur qasje në ujë të pijshëm.

“Sigurisht që kjo duhet të jetë detyrë e secilit nga ne, që me përkrahjen edhe të donatorëve ndërkombëtar të arrijmë që  secila shtëpi në Kosovë të këtë qasje në ujësjellës”, përfundoi Ministri Matoshi.

Nga ana tjetër, kryeshefi ekzekutiv i KRU “Gjakova”, Ismet Ahmeti, ka falënderuar Ministrin Matoshi për financimin e projektit për ndërtimin e ujësjellësit në 123 fshatra të Gjakovës, që sipas tij do të furnizoj me ujë të pijshëm rreth 20 mijë banorë.  

Ai në fund u shpreh i sigurt që projekti do të përfundojë më së largu deri ne fund të këtij viti dhe qytetaret e asaj ane do të kenë furnizim të rregullt me ujë të pijshëm. /Kosova.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.