EKONOMI

Made in Kosova në Bukuresht

Aleanca Kosovare e Bizneseve ka përcjell kontingjentin e prodhimeve kosovare për në Rumani nga fabrikën Extra Fruit Fillings në Prizren. 

Kryetari i AKB-së Agim Shahini, tha se kjo kompani ka thyer kufijtë me eksportin në një shtet që se ka njohur Kosovën. Po e zhvillojmë këtë aktivitet kompania e vetmja e këtij lloji në Kosovë dhe e cila ka marr tregje jashtë vendit konkretisht në tregun rumun me mbi 20 milionë euro.

Sipas tij nëpërmjet brendit “Made in Kosova” Rumania e njeh Republikën  e Kosovës.

Agim Shahini, tha se aty ku nuk depërton politika është ekonomia.

Ridvan Islamaj, pronar i fabrikës Extra Fruit Fillings, e cila merret me përpunimin e frutave, çokollatës dhe brumërave të ndryshme, tha se biznesi është familjar që me forcat e tyre kanë arritur të punësojnë mbi 30 veta.

Ai tregoi se mbulojnë tregun e Kosovës dhe eksportojnë 70 për qind jashtë Rumanisë, Zvicër e vende tjera. Presim mbështetje nga institucionet dhe kërkojmë nga parlamenti miratimin e Ligjit të Rimëkëmbjes ekonomike.

Ky aktivitet realizohet në kuadër të projektit për prodhuesit dhe eksportuesit vendor e sidomos në vendet të cilat nuk e njohin shtetin e Kosovës siç është Rumania, për të cilën nesër do të përcjellët një kontingjent me produkte vendore për Bukuresht.

Në kuadër të Javëve të Biznesit Kosovar 2020″ me moto: Unë konsumoj produkte vendore, Po Ju?. Kjo ngjarje e rëndësishme ka karakter ekonomik dhe politik në të mirë të shtetit dhe ekonomisë kosovare. /Kosova.info/