SRB-BIH-HR

LVV reagovao na zamenika direktora RTK-a, mentora Shalu zbog omalovažavajućih riječi protiv zastupnice Kica-Dželjilji

Zastupnica Pokreta Vetëvendosja, Arbreshë Kryeziu-Hyseni reagovala je na objavu zamenika direktora RTK-a, Mentor Šalje, zbog omalovažavajućih riječi koje je upotrebio prema zastupnici Doarsa Kica-Dželjilji postu na društvenim mrežama.

Ova objava izazvala je reakciju zamjenice Kryeziu-Hyseni, koja Šalino ponašanje naziva skandaloznim.

“Mentor Shala trenutno je predavač na AAB. Bio je generalni direktor RTK. A sa posljednjim povezuje mnoge stvari. “Koliko znam, on je oženjen i čak ima djecu”, napisala je.

Ovim statusom je podtaknuo reakciju zastupnice Kryeziu-Hyseni, koja je ponašanje Šalje ocjenila skandaloznim.

Mentor Šalja trenutno predavač na unverzitetu AAB. Bio je generalni direktor RTK-a. A sa ovim posljednjim povezao je mnogo šta. Ne znam dali je oženjen ili ima djece”, piše ona.

Dodala je da “Ovaj gospodin, se obratio na ovaj način zastupnici Skupštine Kosova, koju osim što je nazvao ljepotice poziva i na večeru. Definitivno skandalozno. I nemoguće tolerisati. I utoliko zabrinjavajuće kada dolazi od nekoga ko je nekad upravljao institucijama gdje se treba kultivisati rodna ravnopravnost i obrazovanje“, napisala je Kryeziu-Hyseni.

Zastupnica poslaničke grupe Pokreta Vetëvendosje, Doarsa Kica-Xhelili, rekla je da je Radio-televizija Kosova zaustavila emitovanje parlamentarne komisije u trenutku kada se spominje ime zamenika direktora Mentora Šalje.

Ovo je izjava koja je izazvala reakciju Šalje, koja je u petak ujutro napisao: “Doarsa ljepotica sinoć je opet govorila o meni. Mnogo ti se sviđa da mi spominješ ime. Čini mi se da samo o meni misliš! Da zakažemo jedan sastanak Doarsa, za ručak ili večeru? Ako želiš možemo pozvati i tvoje prijateljice sa RTK-a?! Uživaćemo i reći ću ti sve oko RTK-a, i zaista ćeš shvatiti šta je RTK! E prijatelji iz RTK-a?! Ne bogami nećemo ih zvati!”.