Kosova

LVV në Podujevë ankohet për ndalimin e vëzhguesit të tyre

Në Podujevë janë duke u mbajtur zgjedhjet e jashtëzakonshme për të parin e kësaj komune.

Kur kanë kaluar gati tre orë prej që janë hapur edhe qendrat e votimit, Lëvizja Vetëvendosje në Podujevë thotë se menaxheri i qendrës së votimit 1830 në Metehi ka ndaluar vëzhguesin e Vetëvendosjes që të kryejë detyrën e tij prej vëzhguesi.

“Menaxheri i Qendrës së Votimit në Metehi (1830e), e ndalon vëzhguesin e LV-së pa arsye dhe nuk e lejon të hyjë ta kryej detyrën që i është dhënë si vëzhgues”, thuhet në reagimin e Vetëvendosjes dega në Podujevë.

Ndërkohë që Vetëvendosje ka ftuar organet kompetente të merren me rastin. “Lëvizja VETËVENDOSJE! fton organet kompetente të merren me rastin sa më parë”, thuhet në reagim.