Kosova

Lutfi Haziri: Vetëm Gjykata Kushtetuese mund të sqarojë vendimin e Qeverisë dhe kundërshtinë e Presidentit

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, ka thënë se Gjykata Kushtetuese mund t’i japë epilog situatës së krijuar sonte lidhur me vendimin e Qeverisë për kufizim të lirisë së lëvizjes dhe kushërshtimit të Presidentit që e quajti atë anti kushtetuese.

“Për vendimin e Qeverisë dhe kundërshtisë së Presidentit. Vetëm Gjykata Kushtetuese mund ta sqarojë këtë. Mesazhi i Presidentit sa kuptova ishte që lënda të shkojë në Gjykatën Kushtetuese. Deri atëherë duhet të zbatojmë vendime pa gjykuar”.

“Lus gjyqtarët që në afatin më të shpejtë të zbardhet çështja që ne të mos interpretojmë vendime. Ne nuk mund të sillemi në kundërshtim dhe nuk mund të lejojmë që qytetarët të bëhen simpatizantë të vendimeve. Në shtratin tonë kemi ujin e turbullt. E drejta e zbërthimit të kushtetutshmërisë i takon Gjykatës Kushtetuese”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.