Kosova

Lushtaku: Kur kemi bërë koalicion me LDK-në, pse jo edhe me VV-në

Ish kreu i Skënderajt,  Sami Lushtaku, njiherit kryetar i degës së PDK në Skënderaj se ka hedhur poshtë mundësin e bërjes se një koalicioni mes PDK-së dhe Vetëvendosjes. Sipas tij derisa PDK-ja ka bashkëqeverisur me LDK-në, pse mos të bëjë koalicion edhe me VV-në.

“Në të ardhmen si dihet. Bile ne më shumë kemi të përbashkëta me VV-në sesa me LDK-në e të tjerët. Unë mendoj se Vetëvendosje e ka atë inatin me Hashim Thaçin e jo me partinë aq shumë” ka deklaruar Lushtaku.

Ai shtuar se PDK-ja nuk ka  ‘JO’ absolute për asnjë parti politike përfshirë edhe Vetëvendosjen sa i përket koalicioneve.

Sipas tij, Kadri Veseli nuk i merr vendimet vet, por për ‘fatin’ e vendimeve të madhe siç tha ai vendos kryesia e PDK, pjesë e së cilës kryesi është edhe vet Lushtaku.

“Kadri Veseli nuk i merr vet vendimet. Është kryesia ajo që vendos unanimisht”. “Edhe Kurti patë thënë jo me Listën Serbe, por tani po duhet. Ne duhet të jemi të kujdesshëm me fjalor’ tha Lushtaku derisa gazetari Xhevdet Pozhari, i bëri me dije Lushtakut se është pikërisht Kadri Veseli ai që ka deklaruar se PDK-ja nuk do hyjë në asnjë koalicion por do mbetët në opozitë pas zgjedhjeve të 6 tetorit”. /Kosova Post/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.