Kombëtare

Lufta për lumenjtë e Kosovës, që bëri bashkë serbët e shqiptarët e vendit të përçarë

Në komunën e vogël të Shtërpcës, në jug të Kosovës, tash pesë vjet zgjat lufta për lumenj.

Nga njëra anë qëndrojnë investitorët të cilët me lejet e kompetentëve tash disa vjet përpiqen për të ngritur hidrocentrale.

Nga ana tjetër, vendësit e bashkuar – serbë dhe shqiptarë, që duan të mbrojnë natyrën, kujtimet por edhe të ardhmen e vet në këto hapësira, transmeton Koha.net.

Si ndodhi të bashkohen serbë e shqiptarë në Kosovën e ndarë etnikisht? Si duket lufta e tyre? Deri ku janë të gatshëm të shkojnë?

Ekipi i BBC-së në gjuhën serbe ka vizituar komunën e Shtërpcës dhe ka biseduar me vendësit e tubuar rreth qëllimit të përbashkët.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.