Kosova

Lista Serbe: Aktakuzat për vrasjen e Ivanoviqit po bëhen për të larguar vëmendjen nga Specialja

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuza në lidhje me rastin e vrasjes së politikanit serb të Kosovës, Oliver Ivanoviq, të cilat aktakuza, sipas Listës Serbe, janë bërë “pa asnjë dëshmi dhe me qëllimin që të largohet vëmendja në Prishtinë nga puna e Gjykatës Speciale për krimet e pjesëtarëve të UÇK-së”.

Sipas kësaj partie serbe, “të gjithë e kanë më se të qartë se me këtë akt të turpshëm dhe të pabazuar është drejtuar shigjeta kah veriu i Kosovës dhe Metohisë, me qëllim të kriminalizimit të serbëve dhe serbeve krenare të cilët nuk janë të gatshëm t’u dorëzohen dhe nënshtrohen politikanëve shqiptarë në Prishtinë”.

“Sipas rregullave, kur bëhet fjalë për gjyqësorin e Kosovës, përveç motiveve politike, aktakuza nuk ofron asnjë provë faji për asnjë nga të pandehurit, e sidomos jo kundër nënkryetarit të Listës Serbe, Milan Radoiçiq, përndjekja e të cilit synon ta dëbojë atë nga Kosova në mënyrë që ta dobësojnë qëndresën e popullit serb”, thotë Lista Serbe, transmeton Koha.net.

Në njoftim, kjo parti dënon, siç thotë, “politizimin e këtij procesi nga momenti i nisjes së tij sepse nuk ka filluar me gjetjen e përgjegjësve për vrasjen e Oliver Ivanoviqit”.

“Kërkojmë publikisht nga përfaqësuesit ndërkombëtarë që të distancohen nga kjo përndjekje politike, si dhe të ndjekin nga afër çfarëdo që prokuroria tenton të paraqesë si dëshmi, sepse ky proces është maja e ajsbergut të shtypjes së popullit serb në Kosovë e Metohi”, ka thënë Lista Serbe.

Kujtojmë se sot, Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë, kundër gjashtë personave N.S., M.R., S.A., D.M., Z.J., R.B. për veprat penale “Pjesëmarrje ose organizimi i grupit kriminal të organizuar”, “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”, “Ndihmë në kryerjen e veprës penale Vrasje e rëndë”, “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të pa autorizuar të armëve”, “Zbulimi i fshehtësisë zyrtare”, “Keqpërdorim i detyrës zyrtare në bashkëkryerje” dhe “Manipulim me prova, në bashkëkryerje”.

Ata dyshohen, përpos rasteve tjera, edhe për vrasjen e politikanit serb të Kosovës, Oliver Ivanoviq.