Kombëtare

Lirohen nga burgu 21 persona, si shkak i pandemisë

Shqipëri/ Në kuadër të masave të marra ndaj përhapjes së Covid-19 dhe zbatimit të aktit normativ për amnistinë e të burgosurve, ka nisur këtë të shtunë nxjerrja e tyre nga qelitë.

Mësohet se 21 të burgosur në burgun e sigurisë së lartë në qytetin e Burrelit janë dërguar në banesë këtë të shtunë.

Të burgosurit që përfitojnë nga kjo amnisti do të qëndrojnë 3 muaj në banesë si vetëkarantinim. Ata do të monitorohen nga strukturat policore në mënyrë të vazhdueshme nëse e thyejnë karantinën apo jo.

Të burgosurit u pritën nga një familjarë, të cilët do të jetë edhe kontakti kryesor apo përgjegjësi për të afërmin e tij gjatë tre muajve/BW.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.