Kuriozitet

Liqenet më mahnitës në botë, mes tyre dhe dy shqiptarë

Nga ujërat rozë në Australi, tek vendi më piktoresk në Kanada, më poshtë keni të renditur edhe 15 liqenet më të bukur në botë.

Ato ofrojnë pamje që nuk duhen humbur, shkruan Daily Mail, duke renditur mes 15 liqeneve më të bukur në botë edhe 2 liqenet shqiptare, Presën e Madhe dhe Prespën e Vogël.

Me brigje në Shqipëri, Maqedoninë e Veriut dhe Greqi, Prespa e Madhe dhe e Vogël, janë ndër liqenet më të lashta tektonike në Evropë dhe mendohet se janë mbi një milionë vite të vjetër.

Ato ofrojnë një mundësi për një arratisje vërtet idilike, shkruan Daily Mail, duke shkruar se koha më e mirë për ta vizituar është dimri.

Liqeni Sainte-Croix, Francë

Liqeni Inari, Finlandë

Liqeni Bohinj, Slloveni

Liqeni Hillier, Australi

Liqeni Maligne, Kanada

Prespa e Madhe dhe e Vogël

Liqeni Winnipesaukee, New Hampshire

Liqeni Azul, Azores