Kosova

Liderët botërorë vazhdojnë të urojnë Kosovën për 13 vjetorin e pavarësisë

Republika e Kosovës sot shënon 13 vjetorin e pavarësisë.

Në mesin e shumë shteteve që kanë uruar Kosovën për këtë përvjetor, është Gjermania, Lituania dhe Malajzia.

U.d. e presidentes, Vjosa Osmani përmes një postimi në Twitter ka falënderuar presidentin e Gjermanisë, Frank Wlater Steinmeier për urimin.

“Lidhja mes Kosovës dhe Gjermanisë mbetet e fortë. Faleminderit president Steinmeier për mbështetjen tuaj të vazhdueshme si dhe urimet tuaja të sinqerta në 13 vjetorin e pavarësisë tonë”, ka shkruar Osmani.

Presidenti i Lituanisë, Gitanas Nauseda përmes një postimi në Twitter, ka uruar u.d e presidentes Vjosa Osmani me rastin e ditës së pavarësisë.

“Wisma Putra i shpreh urimet e saj më të përzemërta Republikës së Kosovës me rastin e 13 vjetorit të pavarësisë. Malajzia dhe Republika e Kosovës vendosën marrëdhënie diplomatike në vitin 2011”, ka shkruar ajo në Twitter.