SRB-BIH

LEŠAK: OTET I PRETUČEN VLASNIK ZAPALJENIH VOZILA

U Lešku su juče poslepodne dve osobe pretukle i otele T.S. iz Novog Pazara uputivši se potom prema prelazu Jarinje. Iako ih je policija zaustavila i uspela da T.S. prebaci u policijsko vozilo, osumnjičeni su pobegli. Povređeni T.S. je hospitalizovan a potom i ispitan u policijskoj stanici u Mitrovici, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović. Radi se o istoj osobi kojoj su u nedelju zapaljena dva automobila.

„U 13 i 15 časova, policijska stanica u Leposaviću dobila je informaciju da su osumnjičeni V.S. (1975) i V.D. (1983) pretukli T.S. (1975) iz Novog Pazara u lokalu ‘Cezar’ u Lešku, da su istog ubacili u vozilo i uputili se prema prelazu Jarinje“, potvrdio je Radović.

Policijske patrole su u blizini samog prelaza pronašle vozilo „Toyota Land Cruiser“ zlatne boje, beogradskih registarskih oznaka.

„U vozilu su zatekli osumnjičene i žrtvu, koja je na zahtev policije izašla iz vozila i ušla u policijsko vozilo. Za to vreme, osumnjičeni su pokušali vozilom da pobegnu u pravcu Srbije“, objasnio je Radović.

Međutim, kako dalje navodi Radović, „naišli su na veliku kolonu, pri čemu su zaustavili svoje vozilo i pešice počeli da beže prema Srbiji“.

Što se povređenog T.S. tiče, ukazana mu je medicinska pomoć u KBC Mitrovica, nakon čega je ispitan u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici.

Na lice mesta u Lešku u lokalu „Cezar“ izašle su istražne jedinice zajedno sa policijskim službenicima PS Leposavić, „koji su pokušali da pronađu osumnjičene na njihovim kućnim adresama“, u čemu nisu uspeli, objašnjava Radović.

Nadležni tužilac je slučaj registrovao kao otmicu, istraga je u toku, a Radović poručuje da će svaki novi detalj biti blagovremeno objavljen.

Povređenom T.S. u nedelju su zapaljena dva automobila u Leposaviću, a portparol Radović nije mogao tog dana da potvrdi nezvanične informacije da je za njim srpski MUP već bio raspisao poternicu te da je, navodno, u pitanju i lice koje je bilo pripadnik jedne od bezbednosnih formacija./kossev/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.