Kombëtare

Rezultatet preliminare: VV-ja fiton Podujevën me 51.64%

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka njoftuar se sipas rezultateve preliminare në Komunën e Podujevës, është duke kryesuar Lëvizja Vetëvendosje me 51.64 për qind të votave.

Pas saj është Lidhja Demokratike e Kosovës me 35.97 për qind të votave dhe Partia Demokratike e Kosovës me 12.40 për qind.

Ndërsa në Komunën Mitrovicën Veriore është duke udhëhequr Lista Serbe me 89.86 për qind të votave.

VV-ja me kandidatin Erden Atiq ka 3.68 për qind, PDK-ja me Florent Azemin ka 3.54 për qind dhe një kandidat i pavarur ka arritur 2.92 për qind.