Kosova

LDK-ja e VV-ja kundër Projektligjit për financimin e partive

Komisioni për Integrime Evropiane është duke diskutuar për plotësimet dhe ndryshimet e Ligjit për Financimin e Partive Politike.

Deputetja e Vetëvendosjes Fatmire Kollqaku në fillimin të mbledhjes së këtij komisioni ka thënë se projektligjin si të tillë nuk do ta votojë dhe menjëherë pas fjalimit e ka lëshuar mbledhjen, raporton KTV.

Kundër këtij projektligji është deklaruar edhe Armend Zemaj i LDK-së i cili ka thënë se projektligjin nuk do ta votojë që i njëjti të shkojë në seancë për miratim për shkak se mënyra që po tentohet të rregullohet financimi nuk është e drejtë.

Ndërsa deputeti i PSD-së Visar Imeri ka thënë se kërkesa e tyre ka qenë që ky projektligj të përcaktojë financimin në mënyrë të barabartë të grupeve të reja parlamentare edhe me grupet e tjera.

Kryetarja e Komisionit Blerta Deliu -Kodra ka thënë se Vetëvendosjes i janë ndarë mjete për 31 deputetë diku mbi 1 milion euro ndërsa ka vetëm 19 deputetë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.