SHËNDETËSIA

Lajmi i mirë/ Kina fillon me vaksinën testuese kundër koronavirusit

Një burrë i moshuar në Kinë është bërë vullnetari më i vjetër në botë që ka marrë një vaksinë që po testohet për koronavirus.

Xiong Zhengxing, 84 vjeç, së bashku me vajzën e tij, Xiong Ying, morën pjesë në provën e tretë për vaksina në Wuhan të hënën. Ata thuhet se janë të shëndetshëm.

Vaksina, e cila u zhvillua nga eksperti i lartë i bio-luftës ushtarake të vendit, është një nga tri vaksinat që u provuan nga Kina për sëmundjen vdekjeprurëse që ka infektuar mbi dy milioën njerëz në të gjithë botën.

Të gjithë pjesëmarrësit nga prova e parë janë të shëndetshëm dhe janë kthyer në shtëpi pas mbajtjes në vazhdim për 14 ditë.

Studiuesit rekrutuan 500 vullnetarë të rinj pasi filluan provën e dytë të dielën. 273 pjesëmarrës kanë marrë injeksione deri në fund të së hënës, raportojnë mediat kineze.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.