SHËNDETËSIA

Lajm i mirë për ata që pinë kafe, lexojeni dhe ndajeni me të tjerët

Nje lajm i mire vjen nga gazeta e per javeshme New Journal of Medicine per te gjithe kafedashesit.

Konsumimi i kafese nuk e rrit rrezikun ne sistemin kardiovaskular por, perkundrazi konsumimi i saj 3-5 filxhan kafe mund te ul rrezikshmerine e disa semundjeve kronike.

Fitokimikatet biologjike te kafes ndikojne drejtperdrejte ne reduktimin e stresit, permireson mikrobiomen e zorres se trashe dhe diabetit.

Kini kujdes pasi prania e sa me shume kafeine ne kafe mund te shkaktoj dhe rritjen e kolesterolit ndaj keshillohet kafe e filtruar.