Bota

Kush guxon ta përdorë dënohet rëndë/ Ky është shteti ku interneti është ndaluar me ligj

Shumica e persona nuk e imagjinojnë dot se si do të ishte jeta e tyre nëse nuk do të kishte internet.

Por, ‘’ CNN’’ shkruan se ka një shtet i cili ka një vit pa internet. Në artikullin që ‘’CNN’’ i ka kushtuar këtij shteti shkruhet:

Në mars të vitit 2018 u ndalua që të përdoreshin rrjetet sociale, reformat kushtetuese hynë në fuqi.

Po ashtu këto reforma lejojnë presidentin e tanishëm Idriss Deby që të qëndrojë në pushtet deri në vitin 2033, kur do të jetë 81 vjeç.

Mësohet se fakti që në këtë vend nuk ka internet ka ndikuar shumë edhe në rënien e ekonomisë së vendit.

Çadi ka hyrë në ditën e 365-të pa internet.’’

Çadi ka një popullsi prej 15 milion banorë që ka vendi dhe 6 milion prej jetojnë në varfëri totale. E ditur bëhet edhe se kush mundohet të përdorë rrjetet sociale merr dënime të rënda.