SHËNDETËSIA

Kush duhet të skuqet e të zverdhet tani, tregon Olluri?

Doktori i njohur, Elmi Olluri, ka kritikuar institucionet, pas situatës së rëndë të koronavirusit e cila po vazhdon pavarësisht masave të reja të marra.

Olluri, përmes një shkrimi në Facebook, thotë se tani në Kosovë nuk vlejnë masat restriktive, vlen vetëm maska, distanca, hixhiena por jo maska në hapësirë të lirë. 

Shkrimi i plotë

KUSH DUHET TË SKUQET E TË ZVERDHET TANI??

A E MERITON KJO POPULLATË SI MË E REJA NË EUROPË,KËTË STATISTIKË TË VDEKJEVE DHE INFEKTIMEVE ?

KUSH DUHET TË SKUQET E TE ZVERDHET?? ATA QE KRITIKUAN DHE DHAN IDE E KESHILLA NGA FILLIMI ,TE BAZUARA APO ATA QE NDRROJN KOSTUME HER SERIOZE E HERE GJINSE ME DUART NE XHEPA.

JO VETËM SKUQJE E ZVERDHJE ,PO A MENDOJNË SE KËTO VDEKJE NDOSHTA ISHIN TË EVITUESHME ,NESE ATA QË DUHET DHE JANË KOMPETENT TË KISHIN BË NJË ANALIZË PËR KËTA MUAJ,

SEPSE KJO NUK DON PAJISJE QE NUK I KA KOSOVA , AS EDHE REAGENSA DON PERKUSHTIM PUNE DHE PROFESIONALIZEM.

DERI SA NE VENDET QE DOMINON MOSHA E SHTYER ME PERQINDJE MBI 60% VDEKSHMËRIA ËSHTË MË E ULËT TE NE ËSHTË E KUNDËRTA

A PO TURTUROHET KJO POPULLATË ME VENDIME TË QASTIT ??

TANI NË KOSOVË NUK VLEJNË MASAT RESTRIKTIVE ,VLEN MASKA DISTANCA HIXHENA POR JO MASKA NË HAPSIRË TË LIRË E PA MASKA NË TUBIME MBLEDHJE KAFITERI BUS ETJ.

MASA PA ASNJË EFEKTË;

HER ASHTU E HER KËSHTU PA ASNJE EFEKT BILE EDHE REGRES NË SHUM LËMI ARSIM SHKENCË EKONOMI SPORT,ANGAZHIM TE STAFIT MJEKËSOR NATËN E DITËN RREZIKIM TË SHENDETIT TË TYRE DHE FAMILJEVE .

NUK JU DUHEN DEKORARATAT ATYRE QE VDESIN NGA COVIDI19 ,MË SHUM JU DUHEN JETA ,MASAT DHE MENAGJIMI QË ATA TË MOS BËHEN PËR DEKORATA PAS VDEKJES NJË EKSEPRT BËHET P?R 30-40 VITE ?PËR AQ VITE BËHET NJË PRISHTINË,MALLTRETIM NE RRUGË TE POPULLATËS DHE POLICISË DENIME PA KUPTIM ETJ ETJ.

SI MENDOJNE KËTA QE SOT PO VENDOSIN EDHE KESHTU BAN SE NE JEMI MIRË DHE KOMOD ??

TË SHIQOHEMI NË PASQYRË DHE TË MENDOJM PAK, TE BËJM NJË ANALIZË A JEM DUKE DITITUR APO JO?

A DUHET KËSHTU APO TË IKIM SE NUK PO DIJMË

A TA LËM BILE NË KË TRAGJEDI PËR KËTË VEND MERITROKRACINË DHE PROFESIONALIZMIN ATA TA THON FJALËN ,JO POLITIKA , JO GRUPACIONET JO KLANET SEPSE SI DUKET PO VAJTON E GJITH KOSOVA PO LOTON E GJITH KOSOVA ??

A DUHET TË DORHIQEMI SEPSE KËTA NUK PO KAN GUXIM TË NA LARGOJNË?

A DO TË SHKRUAN HISTORIA PËR KËTO VDEKJE NË NJË VEND ME KËTË POPULLATË KAQ TË RE??