SRB-BIH-HR

Kusari-Ljilja: Ako ne bude dogovora o vladi građani neće oprostiti neuspeh

Ukoliko ne bude postignut koalicioni dogovor između Pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK), te partije će napraviti grešku koju im niko neće oprostiti, izjavila je Mimoza Kusari-Ljilja iz PS.

Ona je dodala da su detalji sa sastanka ove dve partije poznati, ali da razlozi za neodržavanje drugih sastanaka nisu. 

“Ono što treba naglasiti je stopostotno slaganje o vladinom programu. Na kraju, ako slučajno ovaj sporazum ne bude postignut, to je greška koju niko neće oprostiti ovim političkim subjektima”, rekla je Kusari-Ljilja.

Ona je dodala da je optimista “kao i ostali iz oba politička subjekta da će sporazum biti postignut i da će svaki zastoj biti prevaziđen” i da postoji obostrana volja da se počne sa radom.

“Eventualni neuspeh u postizanju sporazuma doneo bi višestruke posledice i razočarenje građana. Važno je da se pronađe rešenje za građane kao što je obećano tokom kampanje”, rekla je Kusari-Ljilja i dodala da to ne umanjuje optimizam i nadu u drugačiju vladu.

“Ako sporazum ne uspe zbog jedne pozicije, onda ništa ne opravdava stranku koja postavlja uslove”, zaključila je Kusari-Ljilja.

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//ashoupsu.com/4/3473483