Bota

Kurz kërkon aprovim më të shpejtë të vaksinës

Kancelari austriak Sebastian Kurz bëri thirrje sot për Agjencinë Evropiane të Barnave (AEB) për të shpejtuar lëshimin e miratimeve të vaksinave.

Përpara samitit të BE, Kurz tha në një konferencë me video me Presidentin e Këshillit të BE Charles Michel dhe homologët e tij nga Qipro, Rumania dhe Sllovenia se mundësia e rritjes së kapacitetit të prodhimit në BE duhet të hulumtohet me ndërmarrjet farmaceutike.

“Sa më shumë vaksina të kemi, aq më shpejt do ta kapërcejmë krizën,” theksoi ai.

Kurz tha se qëllimi është të kthehet në “gjendjen normale” deri në verë, dhe se kjo është e mundur vetëm nëse ka mjaft vaksina të aprovuara dhe të dorëzuara.

Kurz gjithashtu mbrojti standarde uniforme për udhëtimin dhe trafikun e mallrave brenda BE.

“Tregu i përbashkët duhet të vazhdojë të funksionojë në mënyrë që të ruajmë mirëqenien dhe vendet tona të punës. Për këtë nevojiten standarde uniforme,” tha kancelari austriak.