Kosova

Kurti premton padi ndaj Serbisë për gjenocidin e kryer nga ana e saj, ndaj shqiptarëve të Kosovës

I mandatuari për kryeministër, Albin Kurti, ka bërë të ditur sot se gjatë kohës sa do ta drejtojë qeverinë, do të miratohet Ligji për krime të luftës, gjenocid dhe krim kundër njerëzimit.

Në fjalimin para deputetëve, shefi i Lëvizjes Vetëvendosje tha se do të themelohet edhe instituti për krime të luftës.

Në ekspozenë në Kuvend, Kurti ka deklaruar para deputetëve se do të përgatitet padi kundër Serbisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë për krimet e kryera në Kosovë. Këtë mesazh që e kanë përsëritur edhe qeveritë tjera dhe veçmas edhe Presidenti Thaçi, Kurti e ka dërguar pak para fillimit të dialogut me Serbinë të cilën me gjasë do ta drejtojë ai.

“Do të jemi qeveri që do të bëjë dënimin e krimeve të luftës, ne do të mundësojmë dënimin e krimeve të luftës, ashtu që do të miratohet ligji për krime të luftës, gjenocidin dhe krimet kundër njerëzimit dhe të agresionit. Do të themelohet instituti për krime të luftës i cili mbështet prokurorinë në dokumentimin e krimeve të luftës, nga institucionet kompetente, bazuar në ligjin vendor dhe ndërkombëtar do të përgatitet padia kundër Serbisë në gjykatën ndërkombëtare të drejtësisë për krimet e kryera në Kosovë”, ka deklaruar ai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.