SRB-BIH

Kurti: Nezadovoljan sam manipulacijom manjinskim glasovima, porijeklo manipulacija je u Beogradu

Lista Adrijana Hodžić  pojavila se prva među bošnjačkim strankama na izborima 14. februara na Kosovu.
Lider VV, Albin Kurti, takođe je govorio o optužbama da je Srpska lista manipulisala manjinskim glasovima.

Pobjednik na posljednim izborima rekao je da je ogorčen ovom manipulacijom čije je porijeklo, prema Kurtiju, iz Beograda.

Kurti smatra da u tom pogledu treba koristiti pravna i ustavna sredstva kako se ovo iskrivljenje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosova.

“To je učinjeno s unaprijed smišljenim strategijama kako bi se zloupotrijebila ustavna prava i privilegije te potkopala zastupljenost zajednica u ovom slučaju bošnjačke zajednice. Naravno, svi smo ogorčeni i moramo učiniti sve da se to više nikada ne ponovi, dok se sada moraju koristiti pravna i ustavna sredstva kako se ovo iskrivljenje volje građana ne bi odrazilo na iskrivljenu zastupljenost u Skupštini Kosovo.

“Advokati bi trebalo da iskoriste prilike za ovo, ja sam kao sledeći premijer izrazio duboko nezadovoljstvo ovom manipulacijom i zloupotrebom čije poreklo uopšte nije na Kosovu, već u Beogradu”, rekao je Kurti za RTV BESA.

Kurti je takođe govorio o formiranju vlade koju očekuje da će on voditi i o sastanku koji će sutra imati sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom u Prištini.