Srpski

KURTI: NE ŽALIM ZA VLADOM, ALI ŽALIM ZA LJUDIMA

Kosovski premijer, Aljbin Kurti je na sednici na kojoj se raspravlja o nepoverenju njegove vlade, kazao da Vlada 50 dana od kada je počela sa radom, nije imala ni 100 sati da pokaže šta može.

“Još na samom početku smo smanjili plate premijera i zamenika, ali ne i plate u pravnom sistemu. Razrešili smo sedam koordinatora koji su bili nepotrebni. Naši ministri su neprestano radili na pomoći određenih odluka. Smanjenjem budžeta smo uštedeli 430.000 evra”, kazao je Kurti.

Kurti je ukazao koje su sve mere preduzeli u borbi protiv koronavirusa.

“Mi smo i odredili studentski dom kao karantin, ukinuli tarifu za sirovine iz BiH i Srbije. Od juče smo zabranili kretanje od 10 do 16 i od 20 do 6 ujutru. Zabranili smo okupljanja i dodelili smo dve penzije kao što smo i obećali. Poštovani poslanici ne žalim za ovom vladom, ali žalim za ljudima šta im se dešava i šta će im se dešavati. Ljudi će ostati bez jedne vlade koja se ozbiljno zalagala protiv korupcije”, dodao je Kurti.

“Nije ideja da se ukloni taksa da se započnu pregovori, ideja je da se ukine taksa da se postigne dogovor”, dodao je Kurti.

Dogovor sa DSK je prekinut kada su rekli “ukinite tarifu bez reciprociteta”, kazao je Kurti.

“Tokom ovih 50 dana normalno da je bilo optužbi to je deo politike, politika je za mene borba. Ja sam kao premijer naučio više za ovih 50 dana nego ranijih godina, imao sam više informacija nego bilo kada”, kazao je Kurti.

Mi smo znali da ova Vlada može da se razreši i ja sam srećan što danas nemamo vanredno stanje.

“Za mene je mnogo važnije da se ne proglasi vanredno stanje, nego da li ću ja ostati bez svojih nadležnosti”, kazao je Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.