Rajoni

Kurti e Sela pajtohen se koalicioni mes dy partive shqiptare rrit pjesëmarrjen politike të shqiptarëve në Maqedoni

Kryeministri i Republikës sё Kosovës, Albin Kurti priti nё takim delegacionin e Aleancës pёr Shqiptarët nё Maqedoninë e Veriut. Delegacioni përbëhej nga kryetari i saj, z. Ziadin Sela, sekretari i përgjithshëm, z. Arben Taravari, dhe nga anёtari i Kёshillit tё Pёrgjithshёm tё LV-sё, z. Bekim Qoku.

​Nё fillim z. Ziadin Sela i uroi kryeministrit sukses nё veprimtarinё e Qeverisё sё re, ndёrsa kryeministri nga ana e tij i uroi suksese nё fushatёn e ardhshme tё zgjedhjeve legjislative tё 12 prillit tё ardhshёm.
Si kryeministri Kurti, edhe kryetari i Aleancёs, shprehёn bindje se koalicioni i formuar mes kёtij subjekti dhe atij tё Alternativёs do tё rrisin cilёsinё e pjesёmarrjes politike tё shqiptarёve nё Maqedoninё e Veriut, madje do tё ishte e mbarё qё tё bashkohej edhe Lёvizja Besa nё kёtё projekt tё madh pёrfaqёsimi.

Njё koalicion i tillё bёn tё mundshёm maksimalizimin e pjesёmarrjes sё popullsisё shqiptare nё votime dhe organizon votёn nё ndihmё tё fuqisё politike tё shqiptarёve nё Maqedoninё e Veriut.

U theksua gjithashtu se roli i mërgatës me pjesёmarrje tё gjerё nё votime ёshtё vendimtar pёr besim tё ri tё shqiptarёve nё politikё. /Kosova.info/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.