Love & Sex

Kur mund të bëni seks pas lindjes dhe a mund t’ju ndihmojnë ushtrimet fizike

Vetëm se një grua ka lindur një fëmijë, kjo nuk do të thotë se epshi i saj seksual është zvogëluar.

Sipas ekspertëve shëndetësorë, nuk ka rregulla apo udhëzime sa i përket asaj se kur mund të bëni prapë seks pas shtatzënisë.

Ju mund të ndiheni e lodhur dhe e rraskapitur pasi keni lindur beben, prandaj mos u nxitoni të bëni seks derisa të filloni të ndiheni më komode.

Ndryshimet hormonale pas lindjes nënkuptojnë se jeni më e tharë aty poshtë se zakonisht, kështu që ndoshta do t’ju duhet të blini pak lubrifikues.

Sidoqoftë, prapëseprapë duhet të përdorni prezervativ sepse mund të mbeteni shtatzënë menjëherë pas tri javëve të shtatzënisë.

A ndihmojnë ushtrimet fizike?

Ekspertët besojnë se tri ushtrime të pelvikut ju ndihmojnë rreth kësaj çështje.

Këto tri ushtrime janë: ‘endurance holds’; ‘power lifts’; dhe ‘functional movements’ (si squat, lunges dhe pompat).