Kosova.info

KUJDES se mund të jetë fatale/ Shpesh çon në komplikime serioze, këto janë 3 simptomat që paralajmërojnë mpiksje të gjakut

Mpiksja e gjakut mund të ndodhë te kushdo dhe nëse nuk shpërbëhet në trup, mund të jetë kërcënuese për jetën, prandaj është shumë e rëndësishme të vëreni shenjat më të hershme që ju tregon trupi, në mënyrë që të reagoni në kohë.

Mpiksja ose koagulimi i gjakut mund të jetë vrasës i heshtur dhe ai manifestohet në shumë mënyra dhe shpesh çon në komplikime serioze. Pirja e duhanit, presioni i lartë i gjakut dhe medikamente të caktuara si estrogjeni rrisin rrezikun e mpiksjes së gjakut. Megjithatë nohja e simptomave mund t’ju shpëtojë jetën. Mpiksjet e gjakut më shpesh ndodhin në këmbë dhe bllokojnë furnizimin me oksigjen në indet përreth.