Love & Sex

Kujdes burra! Ky pozicion i seksit mund të shkaktojë frakturë penile

Ndërsa shumë mendojnë se thyerja e penisit tuaj është një legjendë urbane, në të vërtetë mund të ndodhë në jetën reale.

Dhe me sa duket, ka disa pozicione që rrisin mundësinë e prishjes intime, sipas hulumtimit. Ja çfarë duhet të dini.

A mund të thyeni penisin e një njeriu gjatë seksit? Nëse jeni shumë energjikë në dhomën e gjumit, mund të përballeni me thyerje të penisit.

Çfarë është një frakturë penile?

Fraktura e penisit është këputje e njërës ose e të dyja të albuginea tunica (membranat që mbulojnë indin erektiv të penisit.) Ajo është shkaktuar nga një forcë e shpejtë në një penis të ngritur. Kjo zakonisht ndodh gjatë marrëdhënieve vaginale, ose masturbimit agresiv.

Nëse ndjeni dhimbje pas seksit, është gjithmonë e rëndësishme të vizitoni një mjek.

Në shumë raste, meshkujt i lënë plagët e tyre të pa trajtuara për shkak të sikletit, por bëjnë një gabim shumë të madh sepse problemi mund të thellohet edhe më shumë.

Cilat pozicione kanë më shumë të ngjarë të shkaktojnë frakturë të penisit?

Mjekët kanë zbuluar tre pozicionet më të rrezikshme seksuale për burrat – dhe duket se disa nga lëvizjet më të rrezikshme janë më pak “ekzotike”.

Në një studim të ri të quajtur “marrëdhënia midis pozitës seksuale dhe ashpërsisë së frakturës së penisit”, i paraqitur në Journal International (International Journal of Impotence Research), specialistët analizuan se cilat pozicione seksuale ishin më të rrezikshmet për burrat.

Çuditërisht, studimi zbuloi se stili i qenit është më i rrezikshmi – me 41 përqind të rasteve të frakturës së penisit që ndodhin për shkak të këtij pozicioni.

Në të dytën ishte misionari, me burrin në krye, duke shkaktuar 25 përqind të frakturave të penisit – të ndjekura, në vendin e tretë, nga pozicioni i gruas në krye.

Studiuesit vunë re gjithashtu se seksi në pozicionin e misionari dhe stili i qenit mund të shkaktojnë thyerje të ngjashme të penisit, ndërsa “thyerjet” e shkaktuara nga gruaja në krye nuk ishin aq të rënda.

Ata thanë: “Ne nuk vërejmë ndryshime midis ashpërsisë së frakturës së penisit midis ‘stilit të qenit” dhe “burrit në krye”, por “stili i qenit” kishte më shumë ashpërsi të frakturës së penisit kur krahasohej me’ gruan sipër’. “

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.