SRB-BIH-HR

Krivokapić optužio DF za izdaju i saradnju s DPS-om

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponovo je u petak danas optužio najutjecajniji dio vladajuće koalicije, Demokratski front (DF), da, zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, ruši aktuelnu Vladu.

Tvrdi kako je taj savez odlukom da bojkitira rad Skupštine i javno postao dio parlamentarne većine s tom partijom, prenosi Tanjug.

“Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada DF-a na Vladu Crne Gore: DF, zajedno s DPS-om i njegovim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora“, napisao je Krivokapić na Twitteru.

Krivokapić, na čiji je zahtjev u četvrtak navečer opozvan ministar pravde Vladimir Leposavić zbog negiranja genocida počinjenog u Srebrenici, a Skupština, na prijedlog Bošnjačke stranke, usvojila Rezoluciju o priznavanju genocida u Srebrenici, poručio je građanima da su svi iz Vlade i parlamentarne većine koje DF optužuje sada za izdaju spremni pobjedu dobijenu na izborima 30. augusta prošle godine “odbraniti po cijenu života“.

‘Sramniji od priznanja nezavisnosti Kosova’
Ranikje u petak su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević saopćili kako taj savez ne priznje Rezoluciju izglasanu u parlamentu o Srebrenci, kojom su Srbija, bh. entitet Republika Srpska i srpski narod “označeni genocidnim”.

Upozorili su da dugoročno to znači ukidanje RS-a, kao i da je taj dokument za Crnu Goru “sramniji od priznanja nezavisnosti Kosova”.

Nakon usvajanja Rezolucije i razrješenja ministra Leposavića, oni su na konferenciji za novinare saopćili kako će sada stranke u okviru koalicije koja je na prošlogodišnjim izborima nastupala na listi “Za budućnost Crne Gore“ odlučiti o daljim koracima u novonastaloj političkoj krizi.

“Donošenje takve odluke je važno, ona je teška i o njoj moraju da razgovaraju najvažniji predstavnici naroda i stranakački predstavnici“, rekao je Mandić.