Bota

Kovid: Gjermania miraton testet për përdorim shtëpiak

Gjermania ka miratuar tre teste për COVID-19 për përdorim shtëpiak si pjesë e strategjisë së Ministrit të Shëndetësisë Jens Spahn për të ndihmuar ekonominë më të madhe të Evropës të dalë nga bllokimi, e cila ka filluar që nga mesi i dhjetorit.

Shkalla e infeksionit në Gjermani ka rënë në mënyrë të vazhdueshme në javët e para të vitit, por ka ngecur ditët e fundit, duke e bërë më të vështirë për udhëheqësit të lehtësojnë kufizimet kur takohen javën e ardhshme për të diskutuar rregullat e bllokimit që duhet të zbatohen deri më 7 mars, raporton Reuters .

Kancelarja Angela Merkel u tha ligjvënësve në partinë e saj konservatore se mundësimi i testeve më të shpejta dhe rritja e kapacitetit të provave mund ta bëjë kthimin në normalitet më të përhershëm.

Qeveria pret që teste të tilla të kushtojnë deri në 810 milion euro në muaj për 30 deri në 45 milion teste, sipas dokumenteve të marra nga Reuters.

Instituti Federal për Barnat dhe Pajisjet Mjekësore, një rregullator gjerman farmaceutik, miratoi të mërkurën testet e antigjenit të kryera nga Healgen Scientific, Xiamen Boson Biotech dhe Hangzhou Laihe Biotech për përdorim nga profesionistë jo-mjekësorë.

Spahn i tha transmetuesit ZDF më herët se seria tjetër e testeve në shtëpi do të miratohet javën e ardhshme.