Kosova

Kosovës i duhen së paku edhe 5 vjet për t’u pastruar nga minat

Në Kosovë, zyrtarë të organizatave që merren me pastrimin e zonave të minuara, thanë se do të duhen edhe katër apo pesë vjet për ta pastruar vendin nga fushat e minuara gjatë luftës.

Mbi 100 persona kanë pësuar nga minat që nga përfundimi i luftës ndërsa së fundmi Shtetet e Bashkuara dhuruan një donacion prej pesë milionë dollarësh në mbështetje të përpjekjeve për ta pastruar vendin nga minat dhe mbetjet e luftës. /Zëri i Amerikës/