Kosova

Kosovarja që po e ndihmon Sierra Leonen në ndërtimin e paqes

Manuella Markaj nga fshati Fshajë e Gjakovës ishte tetëvjeçare kur organizata të ndryshme ndërkombëtare ishin angazhuar për të sanuar dëmet e luftës në Kosovë, vendit të vogël që deri atëherë ishte dëgjuar pak për të.

Pas rreth 20 vjetëve, Manuella për të dytën herë është gjendur në një shoqëri të trazuar. Nga shteti më i varfër i Evropës – Kosova, ajo është duke udhëhequr një projekt në një nga shtetet më të varfra në botë – Sierra Leone, shkruan sot “Koha Ditore”.

Markaj, e cila aktualisht jeton në Itali, është shembull se si luftohet për të drejtat e njeriut dhe si mbrohen ato. Puna e saj si zëvendëspresidente e një organizate joqeveritare në Itali e ka ndihmuar më shumë në promovimin e drejtësisë në vendet që përballen me luftën dhe pasojat e saj. Ka më shumë se një vit që udhëton me mision për në Sierra Leone – një shteti që, sipas saj, i mungon çdo gjë.

“Kur shoh rrugët e pandërtuara, mungesën e rrymës, ujit e të gjërave më elementare më kujtohet Kosova, edhe pse gjendja atje është shumë më e rëndë se në Kosovën e pasluftës”, ka thënë Markaj

Ëndrra e një fëmije të dalë nga lufta

Pas përfundimit të studimeve themelore në Prishtinë, Markaj po e niste një përvojë të re jetësore.

Përvojë e cila do t’ia forconte mënyrën e të menduarit, që e kishte kultivuar në Kosovë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.