Bota

Kosova kujton 11 Shtatorin, për të ligjërohet edhe në shkolla

Kosova solidarizohet me Amerikën, në shkolla ligjërohet për 11 Shtatorin

Nuk janë në detyrë, por kanë ndezur sirenat e mjeteve të tyre.

E një situatë e njëjte ishte krijuar para 18 viteve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Më 11 shtator, 2001 Amerika u sulmua nga një grup terroristësh.

Këta terroristë arritën të shkatërrojnë dy kullat binjake në SHBA.

E  gjatë këtij sulmi humbën jetën rreth 3 mijë persona, në mesin e tyre 343 zjarrfikës dhe 60 policë.

Pjesëtare të policisë, zjarrfikës e ambulanca dolën sot në sheshin “Bill Clinton”, për tu solidarizuar me miqtë Amerikan.

Në këtë aktivitet të organizuar, nga Shoqata “ Miqtë e Amerikës” të pranishëm u panë edhe  garda e nderit të Policisë së Kosovës, raporton T7.

Këta të fundit ngritën në gjysmë shtizë flamurin Amerikan.

Të pranishëm ishin edhe Kryetari i Shoqatës “Miqtë e Amerikës”, Agim Rexhep, menaxherja e ICITAP-it për Kosovë, Cimberly  ËWight si dhe kryetari i Shoqatës “Lushnja” të Shqipërisë, Durim Meta.

Kryetari i Shoqatës “Miqtë e Amerikës”, Agim Rexhepi theksoi se ngjarjen  që ndodhi në vitin 2001, Kosova e përcolli me lot.

Cimberly  Wright përkujtoi kolegët e saj të cilët kishin humbur jetën  në krye të detyrës.

Ne përmbyllje të aktivitetit u ndezën qirinj.

E kjo ngjarje nuk mbeti pa u përkujtuar edhe në shkolla.

Drejtori i shkollës së mesme “ Hivzi Sylejmani” në Fushë Kosovë tregon se në këtë shkollë u ligjërua për aktin terrorist të datës 11 shtator.

E mu me këtë datë kjo shkollë u kujdes edhe me disa detaje të tjera.

Kjo shkollë që 5 vite është duke bashkëpunuar me Shoqatën “Miqtë e Amerikës”, që gjeneratave të reja të ju përcillet historia e shtetit Amerikan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.