EKONOMI

Kosova heq taksën ndaj Maqedonisë Veriore

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë e Kosovës ka hequr taksën e  vendosur për Maqedoninë e Veriut.

Më 16 gusht të këtij viti Ministria e Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës kishte vendosur taksë për importin e mjaltit natyral dhe për patatet nga Maqedonia e Veriut.

Mirëpo, sot ministri në detyrë i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka bërë të ditur se është shfuqizuar ky vendim, vetëm pasi që autoritetet maqedonase kanë marrë vendim që të lejoj importin e rasatit të peshkut.

Njoftimi i plotë i Shalës pa ndërhyrje:

Vetëm kur bëhemi bashkë për shtetin tonë mund ta arrijmë qëllimin, mund ta arrijmë respektin e të gjithëve.

Pas reflektimit të Maqedonisë së Veriut edhe unë sot kam marr vendim që ta suspendoj vendimin për masa reciproke të para disa javëve në lidhje me produktet e Maqedonisë së Veriut që hyjnë në Kosovë.

Ne do të vazhdojmë t’i mbrojmë prodhimet kosovare, vetëm duke rritur prodhimin dhe duke rritur eksportin mund ta zhvillojmë shtetin.

Prandaj, duhet të jemi bashkë për shtetin!.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483