Kosova

Koronavirusi: SHBA’ja udhëzon qytetarët e Kosovës si t’i zgjasin lejet e qëndrimit

Si rezultat i përhapjes së koronavirusit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shpalur gjendje emergjente dhe pezullim të të gjitha linjave ajrore nga Evropa, të paktën për një muaj.

Të gjithë kosovarët kanë mundësi t’i zgjasin lejet e qëndirmit në SHBA. Administrata amerikane e Shërbimeve të Emigracionit ka publikuar informacionin e nevojshëm me këtë rast.

Qytetarët të cilët detyrohen të qëndrojnë në SHBA përtej datës së specifikuar në formën I-94 duhet të i drejtohen zyrës lokale të Doganës dhe Mbrojtjes së Kufijve (Customs and Border Protection Office) për të kërkuar zgjatjen e lejes së qëndrimit.

Kjo procedurë është e nevojshme për të evituar refuzimin eventual të aplikimeve të ardhshme të vizës për udhëtim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Informacionet mbi lokacionin dhe numrat kontaktues të zyrave lokale për të gjitha portet hyrëse të Doganës dhe Mbrojtjes së Kufijve në SHBA mund të i gjeni përmes linkut të mëposhtëm:

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//ashoupsu.com/4/3473483