Bota

Koronavirusi/ Qarkorja e re e Ministrisë së Brendshme italiane: Lejohet ecja prind-fëmijë

Fëmijët mund të shkojnë në shëtitje me njërin nga prindërit e tyre afër shtëpisë sepse është një aktivitet fizik dhe jo një sport në natyrë.  

Kjo është ajo që sqaron një qarkore nga Ministria e Brendshme për prefektët mbi zhvendosjet dhe grumbullimet, raporton Corriere.  

Në veçanti, në dokumentin e shkruar nga shefi i shtabit Matteo Piantedosi, theksohet se “është për t’u kuptuar se vetëm një prind lejohet të ecë me fëmijët e tyre të mitur, për sa kohë që ato janë afër banesave.”  

Ndër aktivitetet e lejuara të aktiviteteve motorike mbetet ajo e vrapimit, thotë Ministria e Brendshme, duke saktësuar një pikë që ishte dukur e paqartë për qarkoren e nënshkruar nga Piantedosi.  

Qarkorja thotë se “aktiviteti i lejuar përgjithësisht motorik nuk duhet të kuptohet si ekuivalent me sportin (vrapimin)” dhe kjo kishte krijuar keqkuptime në lidhje me faktin se vrapimi ishte i ndaluar.  

Në realitet, disa qytetarë u ndaluan për kontrolle ndërsa ecnin me fëmijët e tyre, por meqenëse nuk po vraponin, ata rrezikuan gjobën.  

Kjo është arsyeja pse Ministria e Brendshme e ndjeu të nevojshme të specifikonte që afër shtëpive mund të ecni me fëmijët tuaj dhe të vraponi vetëm.  

Qarkorja thekson gjithashtu se ndalimi i mbledhjes nuk mund të konsiderohet i shkelur nga prania e njerëzve të vendosur në të njëjtën strukturë pritëse (shtëpi familjare) në hapësira të hapura, por ata që vijnë nga jashtë “kërkohet të respektojnë distancën dhe përdorimi i pajisjeve mbrojtëse, dorezave dhe maskave “.  

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483