SRB-BIH

Konstituisana je Parlamentarna istražna komisija u vezi sa dozvolama za hidroelektrane

Konstituisana je Parlamentarna istražna komisija o procesu licenciranja, rada, nadzora i primene za hidroelektrane u Republici Kosovo.

Predsjedavajuća ove komisije, Eliza Hoxha, rekla je da je svrha ove komisije istražiti postupak licenciranja, rada, nadzora i zahtjeva za dozvole za hidroelektrane.

“Pristupimo ovom poslu ljubazno kako bismo razumeli intervencije i uticaje koji su imali na životnu sredinu na Kosovu,” rekla je.

Član ove komisije, Haxhi Avdyli, istovremeno inicijator ove komisije, rekao je da bi preko ove komisije trebalo istražiti postojeće dozvole.

“Vjerujem da se, prema svom iskustvu iz drugih komisija, nadam da će ova komisija imati dobru suradnju i da će imati rezultate koji degradiraju okoliš. “Cilj nam je istražiti dozvole do sada, da li je bilo zloupotreba i to ćemo pitanje regulirati zakonskim inicijativama u cilju očuvanja okoliša”, rekao je.

Članica ove komisije Besa Gaxherri rekla je da bi odmah trebali početi raditi na postizanju rezultata.

“Da bismo bili uspješni, moramo raditi, pa vas molim danas da nam dostavite službenu dokumentaciju za podnosioce zahtjeva, da imamo spisak i službenu dokumentaciju”, rekla je.

Član komisije Shpejtim Bulliqi rekao je da se mora voditi računa da se prirodni resursi ne degradiraju.prenosi kosova.info

Lini një Përgjigje

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.