Srpski

Konjufca pozvao na pozitivnu odluku o viznoj liberalizaciji

Ministar inostranih poslova i dijaspore Gljauk Konjufca učestvuje na konferenciji o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana „Od Soluna do Zagreba“, koja se u Solunu održava uz učešće ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana.

Konjufca je putem posta na Fejsbuku rekao da je u svom govoru pozvao na pozitivnu odluku o viznoj liberalizaciji za građane Kosova.

“U svom govoru naglasio sam posvećenost institucija Republike Kosovo na putu ka evropskoj integraciji i posvećenost da se nastave sa reformama na putu evropske integracije. Između ostalog, zatražio sam pozitivnu odluku o viznoj liberalizaciji za građane Republike Kosovo kako se mladi ne bi izolovali iz njene perspektive. Takođe sam uveren da su ekonomski i socijalni razvoj, dobrosusedstvo i dijalog sa Srbijom dugoročni ciljevi nove vlade, da doprinese i obezbedi mir u regionu”, napisao je Konjufca.

Konjufca je naveo da je pozdravuio novu metodologiju koju je usvojila Komisija i izrazio svoje pozitivno uverenje za samit EU-zapadni Balkan u Zagrebu maja 2020. godine.