OPINION

KONFERENCA E PEZËS , NËN DREJTIMIN E ENVER HOXHËS BASHKOJ POPULLIN NË LUFTË KUNDËR ARMIQËVE !

Shkruan: Erald SELCA

Konferenca e Pezës (16 shtator 1942)

Konferenca e Pezës ishte një moment i rëndësishëm në përpjekjen për liri të popullit shqiptar. Në këtë konferencë morën pjesë përfaqësues të forcave antifashiste shqiptare, me synim që të formohej një front i përbashkët lufte kundër okupatorit. Krijimi i Frontit Antifashist Nacionalçlirimtar; mobilizimi i popullit në luftë kundër pushtuesve fashistë; ngritja e Këshillave Nacionalçlirimtarë në të gjithë vendin; rreshtimi i Shqipërisë përkrahë koalicionit antifashist anglo-sovjeto-amerikan dhe krijimi i një Shqipërie të lirë, të pavarur e demokratike pas lufte, ishin vendime jetike në një çast delikat të historisë.
Largëpamesia dhe gjenialiteti trimeria aftesia e Enver Hoxhes Udhëheqesit tonë të madh e të lavdishem bashkoj popullin rreth partisë dhe luftes për liri çlirim dhe bashkim Kombëtar me të gjitha mjetet .

Sot udheheqesit e demonkracise keta zuzare e mjerana mendojnë ta anatemojnë këtë luftë të lavdishme ashtu siç kemi mjerana që mohojnë fyejnë dhe luftërat e Skënderbeut Lidhjes Prizrenit dhe UÇK -së .

Kjo kategori atdhemohuesish janë naiv e llumi i kombit tonë .

Nderim dhe respekt për Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare

Lavdi Dëshmorëve të atdheut dhe Kryekomandantit Legjendar ENVER HOXHA
Rroftë SHQIPËRIA🇦🇱✊

Leave a Reply

Your email address will not be published.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483